Limma stenar, metall o a

Vi använder mängder med lim både till infattningarna och till tavlorna. Och vi har provat många olika sorter. De som fungerar best till sten och metall är klassiska limsorter som Karlssons lim och även reparations lim (se bilden) som vi har köpt på Lidl. Till småsaker fungerar Gem-Tac (köps hos specialaffärer som säljer pärlor i utlandet) och universallim som också fungerar bra på elastiska knutar (armband). Limpistol provade vi att limma sten på trä, men det gick inte, det lossnade. Det limmet blir som en gummiklump. Men det fungerar bra på tavlor med pärlor som inte har stor vikt. Vi är lite besvikna på detta limmet.


Om du ska limma sten på en metallisk yta som en infattning av metall så använd antingen tvåkomponent lim eller Hasulith ( tuben med rosa mönster ), den använder vi också till Swarovski kristaller.
Det bästa är att prova dig fram, underlaget betyder mycket hur limmet fäster.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln