Om stenen Prehnit

Prehnit är vackra stenar i ljus grön till mörkare grön med innslag av Peridot. Stenen används mycket som smyckestenar slipade som cabochoner, dvs platt på ena sidan, då är de användbara i smycken och även som helangstenar. De Prehnit stenar vi säljer kommer från Indien och de handslipas och handpoleras där.
Roligt att veta:
Prehnit sten är ett genomskinligt till transparent hydratiserat kalciumaluminiumsilikat av ädelsten. stenen var det första mineralet som fick sitt namn efter en individ, och det var också det första mineralet som beskrivs från Sydafrika, långt innan Sydafrika blev en av de viktigaste källorna för ädelstenar och halvädelstenar. Det beskrevs först 1788 efter det upptäcktes i Karoo-doleriterna i Cradock, Sydafrika. Prehnite namngavs senare efter dess upptäcker, överste Hendrik von Prehn (1733-1785), en holländsk mineralog och en tidig guvernör i Cape of Good Hope-kolonin.
Namnet Epidot är från det grekiska ordet "Epidosis" betyder "Tillägg" eller "Öka". Den kallas också Pistacite grund av att det är pistage grön färg.
Det sägs att:
Prehnit anses vara en sten av ovillkorlig kärlek. Prehnite ger en lugn miljö och ger fred och skydd. Det är en sten för att drömma och komma ihåg.
Det sägs att om du bär Prehnit sten, så kommer din  intuition att stärkas och du  kännar igen sanningar.

Ett vackert hänge, silverpläterad infattning och vacker Prehnit sten.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln