Septarian sten - Drakens sten

Septarian også kallas draksten är en spennande sten med fina mönster, en  sten som passar som amulettsten eller prydnadsten, vacker guldlik färg med brunt och grått mönster. Lyser fantastisk i solen.
Septarian är en av de vackraste och mest intressanta stenarna du kommer att se. Det beror på att inga två stenar ser exakt lika ut! De stenar vi säljer har sitt ursprung i New Zealand och är ofta handpolerade i Indien.
Septarian innehåller vanligtvis kristaller, ofta kalcit, som fälldes ut från cirkulerande lösningar. Siderit- eller pyritbeläggningar observeras också ibland på väggen i hålrummen som finns i septarian, vilket ger upphov till en panoply av ljusa rödaktiga och gyllene färger.
Ordet Septarian kommer från det latinska ordet septum, en partition som hänvisar till sprickorna i berget. Också benämnt "betong" är dessa rundade stenar inbäddade i stenlager i sedimentära bergarter. Oavsett om de är från värdrocken är de vanligtvis hårdare än den omgivande bergen. Ofta sfäriska, dessa knölar är formade som potatis.

Det sägs att:
Använd Septarian för att hitta din inre lugn.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln