Januari månads sten

Månadstenen för januari månad är Granat, vilket innebär att rött är den allmänt accepterade färgen för januari . Den betyder förtroende och vänskap, vilket gör det till en bra present till en vän. Ordet Granat kommer från det latinska ordet granatum, som betyder granatäpple. Stenens kristaller liknar den rödaktiga färgen och den frölika formen av granatäppelfrukten.
Granat ädelstenar kan ha olik struktur och färg, rosenröd, blodröd, röd med stick av violett, orange till rödbrun, färglös, grön, gul och brun.

Granat i healing, är känt som stenen för framgångsrik verksamhet och som tros kunna bota depression och föra till bestående vänskap. Kombinerat med Tigeröga och Hematit, sägs kombinationen hjälpa till att befria dig från stress och ge bättre relationer med andra
Läs mer om månadsstenar

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln