Att limma fast metallögla på sten

Enkelt att göra ett fint smycke med hjälp av en natursten och en metall "bail" med ögla som du limmar på stenen. Använd snabblim eller lim till sten etc. Prova dig fram innan du använder en dyr sten. Ta en fin sten du hittar ute och limma på metalldelen med öglan, då ser du hur lång tid den tar att torka och hur den sitter fast på stenen. Det är den ruggliga sidan av metalldelen som ska sitta fast på stenen. Det finns flera metallöglor att välja mellan, en enkel 12 mm, och en på 16 mm med större ögla.
När du har limmat på en ögla på stenen kan du lätt dekorera stenen med pärlor etc. och då blir det ett eget komponerat smycke.
Här hittar du metalldelarna (länk)
Nedan ser du foton på några 

En fråga om hur man kan limma två stenar till ett hänge...
Det finns flera möjligheter. Har du en stor sten, kan du limma en mindre ste direkt på den stora - ock du får ett hänge....
Att koppla två stenar samman kan du använda  en speciell metalldel där du limmar på båda delarna och även en ögla på den större stenen, men jag tycker att detta passar till mindre stenar, där du också med fördel kan använda lera eller  silverlera för att göra egen infattning. Kom ihåg att tyngden på hänget.
Du kan också använda denna teknik med att göra pärlinfattningar.
 

Dubbelsidig
Metalldel med ögla
Öglan pålimmad
Öglan pålimmad
Baksidan av stenen
Baksidan av stenen
Annan sort av metallögla, 12 mm
Annan sort av metallögla, 12 mm
Metallöglan pålimmad
Metallöglan pålimmad
Silverpläterad och bra kvalitet

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln