Du som gör smycken - är värdefull för dina kunder

Krysokolla sten i halsband

Personen bakom smyckesdesignen har inte stor betydelse säger många. Men den största försäljningsstrategi är att du  skapar ett förtroende hos dina kunder. Jo, att ha ett värde, det underlättar för försäljningen. T ex om du har varit med i en artikel i en veckotidning som du kan använda som referens. Det blir ett helt otroligt bra försäljningsargument. Alla vill köpa något av en ”vinnare”.
Det har betydelse för dina kunder att de kan skryta av det till sina vänner, att ha något att visa fram som är speciellt och kan berätta historien om vem som har gjort smycket. Därför vill många smyckeskonstnärer ge bort smycken till nyhetsuppläsare, dokusåpa deltagare o.d. Men du behöver inte gå så långt.
Tips:
Skicka foto eller smycken till veckotidningarna, berätta lite om din historia och dina planer, så finns det chans att du kommer med i en artikel. Eller anlita en freelance journalist till att skriva om dig och skicka in det. Veckotidningarna letar bra story´s. Har du möjlighet kan du vara med på en tävling om bästa smycke. Finns det inga, kanske kan du sätta igång en? Var på framkant och stick ut hakan. Om du tror på det du gör.
I dag gäller det att ”profilera” sig och sätta spår i kundens hjärna. När kunden tänker på att köpa ett smycke eller ge en present – så är det dina smycken de har en bild av – och får automatisk en önskan av att äga det. Varför finns det tv-reklam? Om och om igen blir vi påmint om de mest vardagliga produkter. Men företagen, även de stora vet hur mycket profileringen betyder.
Men strunta i TV-reklamen. :)  I dag kan du lägga ut dina alsters på sociala media och få gratis marknadsföring. Konkurrensen är stenhård, men gör du smycken eller andra alsters i din egen stil - med vackra stenar till hjälp, ingen massproduktion, nej - genuint svensk hantverk. Det kommer att betyda något för din kund - och du som är konstnären bakom - är värdefull.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln