Många kristaller skärs och poleras för sin skönhet. Ju mer sällsynta de är, desto dyrare och mer utsökta verkar de. Varje formad kristallsten har sin egen naturliga energi och vibration.
Att använda kristallstenarnas energi i healing är en gammal konst. Eftersom varje kristallsten har en unik inre struktur, får det stenarna att resonera vid en viss frekvens. Det är denna resonans som ger kristallerna deras helande förmågor.
Att bli ett med din kristallsten
Håll kristallen i handen med slutna ögon. Försök att känna stenen med ditt sinne, dess känsla i beröringen, värme, energi etc. Efter några minuter, öppna dina ögon och utforska alla aspekter av din kristall, dess färg, form, brister, inneslutningar, bli bekant med alla vinklar och delar av din kristall. 

En kristallsten kan betyda olika för olika personer. Att det är en vacker sten kan leda till en lugn stund att bara titta på stenen och ta in synet av denna vackra sten.  Andra tycker det betyder mer att hålla stenen för att känna energi. 
Att göra ett smycke med en sten som betyder något i ett vänskap - har också en betydelse. 
Att göra ett smycke med en vacker sten - och sedan ser du glädjen hos den personen som köper just det smycket - det betyder mycket.
Så vad du lägger i betydelse för dina kristallstenar - det har var sin betydelse och alla är lika viktiga.
 

En vacker Blodsten / Heliotrop, polerad och slipad, men så varm och lugnande att hålla i handen
Läs hela inlägget »

Det sägs att:
Larimar sten ansluter sig till feminin energi, naturen och planeten. Bra för  lugna och balansera energier. Ger fred, lugn och ro.

Larimar är en blå bergart som endast kan återfinnas i Dominikanska republiken. Miguel Méndez hittade 1974 larimar på en strand i provinsen Barahona, och infödingar trodde och berättade för honom att den kom från havet. Han döpte därför stenen efter sin dotter Larissa och det spanska ordet för hav, mar, det vill säga larimar. Idag finns det bara en gruva i världen där larimar utvinns.
Larimar, även känd som Stefilias sten, Atlantis sten och delfinsten, är ett extremt sällsynt natriumkalciumsilikat och en medlem av familjen Pectolite. Pektolit finns över hela världen, men bara i nyanser av grått och vitt. Den mjuka blå färgen på Larimar beror på att koppar ersätts istället för kalcium.

Det sägs också att:
Larimar är en ädelsten som har en mening och egenskaper som gör att energin flödar smidigt. Det är särskilt bra för mänskliga relationer. Om du vill förbättra din kommunikationsförmåga eller vill ha större chans att träffa människor är detta rätt ädelsten. 

Läs hela inlägget »
Krysokolla sten i halsband

Personen bakom smyckesdesignen har inte stor betydelse säger många. Men den största försäljningsstrategi är att du  skapar ett förtroende hos dina kunder. Jo, att ha ett värde, det underlättar för försäljningen. T ex om du har varit med i en artikel i en veckotidning som du kan använda som referens. Det blir ett helt otroligt bra försäljningsargument. Alla vill köpa något av en ”vinnare”.
Det har betydelse för dina kunder att de kan skryta av det till sina vänner, att ha något att visa fram som är speciellt och kan berätta historien om vem som har gjort smycket. Därför vill många smyckeskonstnärer ge bort smycken till nyhetsuppläsare, dokusåpa deltagare o.d. Men du behöver inte gå så långt.
Tips:
Skicka foto eller smycken till veckotidningarna, berätta lite om din historia och dina planer, så finns det chans att du kommer med i en artikel. Eller anlita en freelance journalist till att skriva om dig och skicka in det. Veckotidningarna letar bra story´s. Har du möjlighet kan du vara med på en tävling om bästa smycke. Finns det inga, kanske kan du sätta igång en? Var på framkant och stick ut hakan. Om du tror på det du gör.
I dag gäller det att ”profilera” sig och sätta spår i kundens hjärna. När kunden tänker på att köpa ett smycke eller ge en present – så är det dina smycken de har en bild av – och får automatisk en önskan av att äga det. Varför finns det tv-reklam? Om och om igen blir vi påmint om de mest vardagliga produkter. Men företagen, även de stora vet hur mycket profileringen betyder.
Men strunta i TV-reklamen. :)  I dag kan du lägga ut dina alsters på sociala media och få gratis marknadsföring. Konkurrensen är stenhård, men gör du smycken eller andra alsters i din egen stil - med vackra stenar till hjälp, ingen massproduktion, nej - genuint svensk hantverk. Det kommer att betyda något för din kund - och du som är konstnären bakom - är värdefull.

Läs hela inlägget »

Äntligen har vi fått in vackra stenar med genomgåande hål för smyckeswire eller smyckestråd. Vi testar all hålen och de är egentligen 0,8mm, men vi rekommenderar smyckeswire 0,6mm för att få fleksibilitet i öglan. 
Du kan använda wire eller smyckestråd och göra vackra hängen. Enklare att få en smyckeswire till att festa eller även en ögla med pin på. 
Smyckeswire hittar du i webbshoppen
 

Hållare kan användas på de stenar som är topphålade
En vacker Rodokrosit sten med hål för smyckestråd eller hållare
En vacker handpolerad Larsonit sten med hål för smyckestråd eller hållare
Läs hela inlägget »

Vi önskar dig en härlig juletid - även i svåra tider som pandemi isolisering. Ta hand om dig och dina nära. 
Nyttja gärna tiden till att kolla runt på våra stenar, kanske du kan hitta din favorit sten. Om du vill ha en ögla pålimmat kan vi hjälpa till

Läs hela inlägget »
Att använda kristallstenar / naturstenar i målade bilder o d är så himla roligt och avstressande att jobba med. Här en en Citrin sten med platt baksida, cabochonslipad så den är lätt att limma på underliggande material. Prova själv. Många cabochonslipad stenar finns i vår webbshop www kristallstenar.se 
Läs hela inlägget »

Tiffany sten är en sten bestående främst av fluorit med mindre mängder opal, kalcit, dolomit, kvarts, kalkedon, bertrandit och andra material. Andra namn som används för Tiffany sten är "opaliserad fluorit", "glasssten" och "bertrandite."
Roligt att veta:
Tiffany Stone är en kristall med hög vibration, som är användbar på ett antal områden, särskilt för att hjälpa dig att utveckla dina psykiska förmågor.
Genom att släppa blockeringar är det känt att förbättra och öka vad som händer i sovrummet, varför det också har ett annat namn Purple Passion!
Länk till webshoppen med många flera Tiffany stenar att köpa.

Läs hela inlägget »

Scolecite är en läcker och stilfull sten som blir vacker i en enkel silverinfattning o.d.

Scolecite beskrevs först från Kaiserstuhl i Baden-Württemberg 1813. Divergerande grupper av prismatiska kristaller finns i basalt i Berufjörd nära Djúpivogur, Suður-Múlasýsla, Island och i Deccan-fällorna nära Pune i Indien; därmed synonymen poonahlite för denna art. Andra fyndställen inkluderar Riverside County, Kalifornien; Skye, Skottland och Santa Catarina, Brasilien.
Det sägs att:
Scolecite är en sten av anslutningar, mönster och fred. Den har energi för att hjälpa till att se informationsmönster, skapa anslutningar, nätverk och samla mönster tillsammans. Med denna milda men kraftfulla energi får dessa saker att bära: växa och förbättra relationer; förståelse, stabilisering och förbättring av organisationer och grupper; nätverk med människor.

Scolecite kan också hjälpa dig att förstå roten till ett problem eller problem eller utmaning så att det kan arbetas med och övervinnas framgångsrikt. Denna energi kan hjälpa till att ta kontroll över livet så att det du vill kan manifesteras.

Läs hela inlägget »

Astrophyllite sten  indikerar ett "Star Sheet", en stjärnkarta, och kallas förmodligen efter de sammanvävda stjärnformarna som kristallen ibland bildar. Den är en mörkskuggad sten som ofta har gnistrande fläckar. Astrofyllit är vanligtvis ett kaliumsalt järnmangan-titansilikathydroxid-mineral i alkaligraniter samt nefelin-syeniter.
Astrofyllit är vanligtvis ogenomskinlig till genomskinlig, men kan vara transparent i tunna prov. Finns i håligheter och sprickor i ovanliga felsiska stavar. Astrofyllit finns i några få knappa, avlägsna orter: Mont-Saint-Hilaire, Quebec, Kanada; Pikes Peak, Colorado, USA; Narsarsuk och Kangerdluarsuk, Grönland; Brevik, Norge; och Kola-halvön, Ryssland.
I vår webbshop hittar du dessa udda stenar att köpa. (länk)


Det sägs också att:
Astrophyllite är en underbar följeslagare för astral resor, från kroppsresor och drömtid, eftersom det hjälper till att skydda och vägleda vid behov. Astrofyllit ökar känsligheten för beröring och uppfattning, vilket gör stenen till ett utmärkt verktyg för dem som arbetar inom alternativa läkningsområden som massage eller akupunktur, eftersom stenen ökar medvetenheten om vad klienten behöver.
Och det sägs att:
Astrofyllit sten hjälper till att stärka ens energifält, skyddar dem från de negativa, starka eller inriktade elektromagnetiska fält och kan hjälpa till att ta bort negativa enheter från ens energikroppar. Astrofyllitens energi stöder en känslomässighet så att man blir medveten om och erkänner negativa energier och aspekter som hålls djupt i ens cellminne.

Läs hela inlägget »

Gör vackra infattningar med hjälp av små pärlor tex TOHO, brodera runt stenen och det bli vackra hängen eller annan dekoration.
Rekommanderat läsning för dig som är intresserad av att lära mer om hur du kan skapa vackra saker med hjälp av cabochonslipade stenar och pärlor. Texten är engelska men många illustrationer som är lätt att följa. Se bilden nedan för titel.
Boken får du på Bokus, bokhandeln o d, eller du kan fråga efter den på biblioteket.

Läs hela inlägget »

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter