Ametist – ädelsten (kvarts) – visdomens sten

Roligt att veta:
De gamla egyptierna använde ametist  sten som vakt mot ångest. Ametist har burits som skydd mot trolldom. Ametist har länge använts för att öppna andliga och psykiska mentala centra, vilket gör den till en av de kraftfullaste stenar. Ametist används också som stöd i  meditation när man bär stenen som ett halsband.

Ametist är visdomens sten

Ametist kallas biskopstenen och bärs fortfarande av katolska biskopar. Ametist symboliserar fromhet, ödmjukhet, ärlighet och andlig visdom. Det sägs att Ametist är den perfekta sten till att symbolisera The Age of Aquarius.

Kristalliserad kvarts med nyanser av purpur, lila eller malva heter ametist, en sten som traditionellt har burits som skydd mot negativa tankar, huvudverk och stress.

Ametistkvartsen har inlagrad ogenomskinlig kvarts som gör stenen mönstrad, i vitt mot den violetta ametistfärgen. Mörk, djup ametistfärg har den ametiststen som kommer från Afrika. Den är lite dyrare än den ljusare ametist

Det sägs också att

– Ametisten är djupt lugnande för tankar och känslor och är bra mot huvudvärk och sömnproblem. Den kan också bäras som skyddande amulett mot negativ stress. Ametisten är en sten med starkoch renande vibrationer och passar mycket bra att använda vid meditation och healing. Stenen förmedlar kontakten med vår intuition och vårt högra jag.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *