Fluorit förekommer i oktaederform eller kubisk form. Färgen varierar, vanligt är grön, violett, gul och blå, men ren kalciumfluorid är färglös.

Tidigare kallad flusspat, fluorit har ett brett utbud av färger inklusive gul, blå, rosa lila och grönt. Det är en intressant och vacker sten eftersom det ofta förekommer mer än en färg i en enda sten.
De gamla egyptierna använde fluorit till att hugga statyer och scarabs och så har kineserna använt Fluorit till sniderier i över 300 år.

Det sägs att:
Helande egenskaper i Fluorit:
Fluorit kan användas med andra stenar. Det bidrar till att öppna vägen för strömmen av andra stenar för att vara effektiva. Den kan användas som en meditation sten för att hjälpa vitalisera kroppen och höja koncentrationsförmågan .

Roligt att veta:
Fluorit sägs absorbera och neutralisera negativa vibrationer. Det gör en mer mottaglig för vibrationer hos andra stenar. Fluorit bör finnas i varje rum i hemmet.
Fluorit kallas "Genius Stone".
• ökar koncentrationen
• hjälper i beslutsfattandet

Fluorit, cabochonslipad

Purple Heart 30 mm (Fluorit), styckpris

Pris:
59 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
Purpleheart30mmdonut
Antal:
Finns i lager
Mineralet "Purple Heart", döpt av vår leverantör, är en ogenomskinlig Fluorit. Ganska svårt att få tag i och svår att slipa men är betydligt mindre bräcklig än vanliga fluorit donuts.
Speciell amulettsten eller hänge, 30 mm, styckpris. Färgen är djup mörk och i ljuset ses lila färg.
Roligt att veta
Fluorit kan användas som en meditationssten till hjälp för att öka koncentrationen.