Små fasetterade hjärtan av Iolit


Kordierit,  kallas också Iolit, kommersiellt, och den kallas även vattensafir. Iolit är en ofta förekommande mineral från mineral klassen av Silikater.

Kordierit är stark förändelig i färgen, vilket innebär att den synligt ändrar färg på kristallen med blotta ögat beroende på ljuset. Kordierit är dubbelbrytande, tre olika färger visar nämligen ljusgul, lila till blått och ljusblått.
Roligt att veta:
Iolit är en fascinerande sten med en intressant historia. Gamla sjömän använde iolite som en kompass för att styra sin väg över havet. De noterade att stenen skulle visa olika nyanser av blått-violett när den hålls mot de tnorra och södra på stjärnhimlen. Gamle trodde att stenen kunde förankra kreativitet hos en konstnär.
I healing
Iolite öppnar en väg till det djupa i ditt inre själv.
Det sägs att:
Använd denna sten för att upptäcka de förlorade delarna av själv och dina inre skatter. Det är en utmärkt sten för shamansk att färdas eller för att hjälpa till att återhämta information från tidigare liv.

Vacker Iolit sten med inlaga av Solsten

Det sägs också att:

Iolit sten rensar tredje ögat chakra. 
Iolit är en sten av vision och kreativa uttryck. Iolit är särskilt kompatibel med:
•lapis lazuli
•ametist
• azurit

Iolit sten fasetterade oval 8x6mm, styckpris

Pris:
58 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
Iolit fasetterad oval 8x6mm
Antal:
Finns i lager
Iolit (Cordierit) ädelsten, med ursprung från Brasilien. Stenen har storlek oval 8x6 mm och är fasetterad med spetsig baksida 5mm. Till infattningar. Styckpris

Iolit är en fascinerande sten med en intressant historia. Forntida sjömän använde iolit som en kompass för att styra sin väg på havet. De noterade att det skulle visa olika nyanser av blått-violett när den hålls till de norra och södra stjärnhimlen.
Gammal tro menade att Iolit stenen kunde öppna kreativiteten i en konstnär.