Neprit Jade

Jade är en uråldrig ädelsten, känd sedan minst 7000 år. Namnet (kommer från spanskans piedra de hijada) härleds från föreställningen att stenen, buren mot en länd, hjälpte mot njursvikt, de indianska urinvånarna förmedlade denna medicinska tro. I Kina däremot används stenen Jade som dekoration och ofta till religiösa föremål.Jade är inte kun ett mineral, men en hel grupp under Jade namnet. Äkta Jade är antingen Jadeit eller Nefrit.

I den renaste form är  jaden crémevit och de andra färger kommer från orenheter i stenen. Grön kommer från järn, lila/lavendel kommer från Mangan och gul från flera olika grundämnen. Gul sten är inte vanlig, men ofta finns den gula färgen i Nefrit stenen.

Serpentin Jade

Serpentin blir ofta använd som healing sten. Serpentin kallas också för ” New Jade”.
Stenen Serpentin har fått sitt namn från ordet “orm” eftersom det liknar huden på en orm. Den kallas ibland New Jade och förekommer i en mängd olika färger inklusive röd, grön, brun-röd, brun-gult och vitt. Den har använts sedan urminnes tider för att skydda mot sjukdomar och trolldom. Ofta kommer denna sten från Burma.

Det sägs att:

Jade kan användas för att skapa en positiv inställning till pengar och visualisera dig själv med hjälp av pengar på ett kreativt och produktivt sätt  medan du bär stenen kring din handled.

Roligt att veta
I Chakra: Bär Jade för lycka, välstånd och skydd mot olycka.
Vit Jade:
Det sägs att Jade kan användas för att bringa pengar in i ditt liv. Stenen Jade kan skapa en positiv inställning till pengar. Visualisera dig själv med hjälp av stenen både kreativt och produktivt medan du håller stenen i din hand.

 


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *