Larimar sten – Atlantis Stone

Larimar är en blå bergart som endast kan återfinnas i Dominikanska republiken. Miguel Méndez hittade 1974 larimar på en strand i provinsen Barahona, och infödingar trodde och berättade för honom att den kom från havet. Han döpte därför stenen efter sin dotter Larissa och det spanska ordet för hav, mar, det vill säga larimar. Idag finns det bara en gruva i världen där larimar utvinns.

Larimar, även känd som Stefilias sten, Atlantis sten och delfinsten, är ett extremt sällsynt natriumkalciumsilikat och en medlem av familjen Pectolite. Pektolit finns över hela världen, men bara i nyanser av grått och vitt. Den mjuka blå färgen på Larimar beror på att koppar ersätts istället för kalcium.

Det sägs att:

Larimar sten ansluter sig till feminin energi, naturen och planeten. Bra för  lugna och balansera energier. Ger fred, lugn och ro.

Det sägs också att:

Larimar är en ädelsten som har en mening och egenskaper som gör att energin flödar smidigt. Det är särskilt bra för mänskliga relationer. Om du vill förbättra din kommunikationsförmåga eller vill ha större chans att träffa människor är detta rätt ädelsten.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *