Smaragd ädelsten – livet och naturen

Smaragd är en högt värderad ädelsten, en art beryll, med gräsgrön färg. Färgen kommer av krom och ibland av vanadin. (På engelska kallas denna ädelsten för emerald och på spanska esmeralda.)

Den gröna sten av liv och kärlek Det gröna i smaragd är färgen på livet och våren. Men det har det, i århundraden varit färgen av skönhet och konstant kärlek. I det gamla Rom, var grönt  färgen till Venus, gudinna av skönhet och kärlek. Och idag, här färgen tyst intagit en särställning i många kulturer och religioner.

Den här färgen har en hög status i den katolska kyrkan, där grönt anses vara den mest naturliga och mest elementära av de liturgiska färgerna.

Den magnifika gröna smaragd är en färg som förmedlar harmoni, kärlek till naturen och elementär livsglädje. Det mänskliga ögat kan aldrig se nog av denna unika färg. Plinius kommenterade att grön  härdat ögat utan att trötta det. Grön uppfattas som fräsch och levande, aldrig så monotont. Smaragdgrön bibehållar sin livliga kraft i alla dess nyanser.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *