Arizona Turkos slice/bitar

Om du fick en turkos av en kärleksfull vän, så skulle den stenen skydda dig från negativ energi och ge bringa lycka. 
Turkos sten är symbolen på vänskap. Det ger också fred till hemmet.

Namnet Turquoise kommer från franska, pierre turquoise, vilket betyder "turkisk sten", eftersom handelsvägarna som förde turkos till Europa från gruvorna i centrala Asien gick genom Turkiet, och venetianska köpmän köpte ofta stenen i turkiska basarer. [Simmons, 419]

Turkos är en mycket unik ädelsten, vanligtvis skuren i en cabochonform och ogenomskinlig vilket innebär att stenen inte är transparent. Stenen Turkos finns i en mängd olika nyanser av blått, blått med svart och  en blå / grön med svart. Turkos kan vara mycket kostsamt. Navajo-folket trodde turkosa stenar var bitar av himlen som hade fallit till jorden.

December månadssten är turkos
Stjärntecken för Skytten
Skyttar sägs ofta vara sanningssökare, mycket intresserade av filosofi och andliga strävanden. De är äventyrliga, charmiga, sällskapliga och nyfiken av naturen.
Naturstenar har sina egna unika personligheter och som sådan kan associeras med personlighetsdrag av ett visst stjärntecken. Turkos återspeglar de positiva aspekterna av Skytten.
Till webshop med flera Turkos smyckesstenar och annat

Turkos mosaik stenar med koppar inlaga

Roligt att veta

Turkos sten i healing sägs: Uppmuntrar självtillit. Förbättrar kommunikationsförmåga genom att tala från kärlek och inre visdom. Lockar pengar och ger skydd mot olyckor under resor. Kan minska huvudvärk.

Turkos stens porösa natur gör att den lättare påverkas av oljor och rengöringsmedel. På grund av detta bör turkosa ädelstenar inte tvättas med något annat än vatten. Turkos är också en relativt mjuk ädelsten, och extra försiktighet bör iakttas för att förhindra att den repas.

I tusentals år har Turkos sträckt sig över alla kulturer, uppskattade som en symbol för visdom, adel och odödlighetens kraft. [Eason, 239] Bland de forntida egyptierna, perserna och kineserna, aztekerna och inkaerna i Sydamerika och de nordamerikanska indianerna var turkos heligt i sin prydnad och för makt, tur och skydd. urkosa pärlor från 5000 f.Kr. har hittats i Irak, och egyptierna bryter stenarna i Sinai år 3200 f.Kr. [Simmons, 419] Tutankhamuns dödsmask var späckad med turkos, liksom mosaikmaskerna tillägnad gudarna, de fantastiska inlagda skalle, sköldar och maktstatyer av Moctezuma, aztekernas sista härskare

Turkos användes av Shamans för att kommunicera med andarna av våra förfäder. De ville se till att jorden hedrades och att vi levde i fred och harmoni med alla levande varelser. Turkos stenen är också en mycket andlig sten,  och sägs ha extra möjligheten att hjälpa vid umgänge, kommunikation, samarbetsförmåga och att utveckla ett starkt inre vetande .

Afrikansk turkos är en unik sten. En kricka, prickig form av jaspis, afrikansk turkos färgas ofta och används för att lura människor i form av mock turkos.
Det sägs att:
Afrikansk turkos anses vara evolutionens sten och medför stor förändring och transformation i livet. Dess uppmuntrande energi öppnar sinnen för möjligheten till nyhet. Denna sten hjälper oss att se behovet av utveckling och metamorfos, och ger den balans och det självförtroende som krävs för att främja processen för självutveckling. Den kommer att förnya din ande, energi och väg i livet. Bär den med dig, och du kommer att känna dess försäkran när du möter nya möjligheter. Afrikansk turkos resonerar inom det tredje ögat och leder dess bärare till större visdom. Stenen väcker våra andliga kroppar till deras avsedda högsta syfte och delar kunskap om de långa förflutna för att vägleda oss under perioder av förändring och tillväxt.

Tibetansk Turkos sten 38x18mm

Pris:
179 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
TibetTurkos38x18mm
Slut i lager
Fin sten Turkos från Tibet, storlek: 38x18x8 mm, handpolerad, obs icke helt flatback på baksidan, se bild.
Roligt att veta:
Turkos är en mycket unik ädelsten, vanligtvis skuren i en cabochonform och ogenomskinlig vilket innebär att stenen inte är transparent. Stenen Turkos finns i en mängd olika nyanser av blått, blått med svart och  en blå / grön med svart. Turkos kan vara mycket kostsamt. Navajo-folket trodde turkosa stenar var bitar av himlen som hade fallit till jorden.